. Swanson Ltd .

Контакт с нас

Мобилен: +359885851080

Изберете език

Skype Me™!
Начало Дейност Свансон ЕООД  /  Дейност Свансон ЕООД  /  SW1371 ВИТАМИН Д3, 5000 IU 250 софтгел - SWANSON

SW1371 ВИТАМИН Д3, 5000 IU 250 софтгел - SWANSONВИТАМИН Д3, 5000 IU 250 софтгел - SWANSON USA
SWANSON VITAMINS - USA

Усилено действие на витамин D 3 5000 IU

Жизненоважна подкрепа за костите, имунната система и доброто настроение.

Витамин D3 за силно действие на Суонсън подпомага здравината на костите, функциите на имунната система и доброто настроение. Слънчевата светлина помага на нашите тела да произвеждат витамин D, но нашия производствен капацитет е ограничен, особено в зимните месеци, когато е намалено излагането на слънце.

Витамин D е между 200 IU и 600 IU за обикновения човек, според възрастта, теглото и здравето. Но повечето експерти смятат, че здравите хора приемат до 1000 IU повече от това, което може да се получи чрез диета и мултивитамини.

Действие: Витамин D  допринася за нормалното функциониране на имунната система и възпрепятства въпалителните процеси. Витамин D се допринася за поддържането на нормалната функция на мускулите.

Допълнителни Данни:

Съдържание в 1 софтгел капсула

Витамин D-3 (като холекалциферол) 5000 IU 1250%.

Други съставки: шафраново масло, желатин, глицерин, пречистена вода.

Начин на употреба: Като хранителна добавка, вземайте една за софтгел капсула на ден с храна и вода.

ВНИМАНИЕ: Не приемайте този продукт, ако сте бременни или кърмите. Консултирайте се с личния лекар преди употреба, ако приемате каквито и да е лекарства или ако имате хиперкалциемия или бъбречни заболявания. Този продукт трябва да се използва под наблюдението на медицински специалист, за да се наблюдават кръвните нива на витамин D. Да не се превишава препоръчваната доза. Не се препоръчва за деца.

Хранителна добавка. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва от лица под 16 години. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на недостъпно за деца място.

Производител: Swanson Health Products.

Вносител: Билки ЕООД - http://www.swanson.bg/

ВИТАМИН D - ОСОБЕНОСТИ И ХАРАКТЕРИСТИКИ

Витамин D се съдържа в много храни, в рибата, яйцата и в рибеното масло, но се произвежда и в човешкото тяло, по въздействието на слънчевите лъчи. Счита се, че десет минути излагане на слънце е достатъчно, за да се предотврати дефицитът на Витамин D.

Витамин D има няколко формули, но две от тях са много важни за човешкия организъм ергокалциферол (витамин D2) и холекалциферол (витамин D3).

Основната биологична функция на витамин D е да поддържа нормалните нива на калций и фосфор в кръвта. Витамин D подпомага абсорбирането на калций и образуването на костна тъкан. Последните проучвания показват, че витамин D подпомага за предотвратяването на остеопороза, хипертония, някои видове рак и автоимунни заболявания.

Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций и фосфор. В резултат на това, продължителният дефицит на витамин D има отрицателен ефект върху костната минерализация. При бебета и деца, такъв дефицит се проявява като рахит - състояние, характеризиращо се с костни деформации и забавяне на растежа.
Витамин D е известен още под името противорахитичен витамин, тъй като взема участие в образуването на растежа на костите, зъбите, регулира използването на калция и фосфора.

Витамин D може да се препоръча при следните проблеми:

Наследствена хипофосфатемия - рядко вродена болест, при която е нарушена абсорбцията на фосфор и намален метаболизъм на витамин D в бъбреците. Наследствената хипофосфатемия е форма на рахит.
Хипокалцемия - заболяване, което често се развива в резултат на хирургично отстраняване на паращитовидните жлези.

Остеомалация - Силен недостиг на витамин D при възрастните, поради което губят костни минерали и имат проблеми: като болки в костите, мускулна слабост и остслабване  костната тъкан.

Псориазис - За лечение на това заболяване се използва мехлем с витамин D3.

Рахит - Рахитът се среща при деца с дефицит на витамин D. Причината за това е липсата на този витамин в храната, липсата на излагане на слънчева светлина, или и двете.

Мускулна слабост и / или болки в мускулите може да бъде причинено от дефицит на витамин D при възрастни и деца.

Остеопороза - Витамин D помага за предотвратяване на остеопорозата. Това нарушение се среща при жени след менопауза, тъй като заради хормоналните промени костната тъкан започва да губи калций по-бързо от обичайното.

Астма - Дефицитът на Витамин D се наблюдава при много пациентите с астма.

Автоимунни заболявания - Витамин D има противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства.

Предпазване от рак - Изследвания показават, че витамин D - самостоятелно или в комбинация с калций намалява риска от някои видове рак, особено рак на дебелото черво, рак на шийката на матката, рак на гърдата и простатата.

Сърдечно-съдови заболявания - Дефицит на витамин D е свързан с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. На пациентите, които са в най-рисковите групи (например, тези, които страдат от затлъстяване и висок холестерол) се препоръчва да се вземат добавки с витамин D.

Освен това витамин D може да се използва за лечение и профилактика на заболявания като хипертония, бъбречни заболявания, депресия, множествена склероза, миелодиспластичен синдром, диабет първи и втори тип.

Превишаване на препоръчаната доза на витамин D може да предизвика нежелани реакции като необичайно често уриниране, слабост, умора, метален вкус в устата, гадене, повръщане, анорексия, загуба на тегло, световъртеж, шум в ушите, понижено кръвно налягане.

 

Вижте видео за този продукт:Swanson Health Products

принт версия
Свансон ЕООД